Навярно всеки си задава подобни въпроси:
 Трябва ли да направя нещо преди да си купя папагал?
 Не искам да измъчвам птицата, ако я купя без достатъчно знания...и тнт.


 Придобиването на домашен любимец е събитие което със сигурност променя живота ни, но е важно да не се поддаваме само на еуфорията, а да бъдем и добре подготвени.

 Папагалът ще се нуждае от удобна клетка, в която да остава през времето, в което не можете да присъствате или докато спи. Минималните мерки които препоръчваме са 60*80*160см., а Вие можете да вземете най-голямата, която имате възможност според помещението.

  За предпочитане е тя да бъде поставена в най-натоварената стая във Вашият дом, която е сърцевината на семейния живот. Папагалите са стадни птици, много социални и се чувстват комфортно, когато са интегрирани в семейната група. Имайте предвид, че те Ви приемат като своето семейство и се радват на всяко внимание от Вас. Идеалното място за клетка би било прилепено до някоя от стените, за да се чувства защитен. Не трябва да бъде на течение, но в същото време и е хубаво да вижда какво се случва в стаята.За предпочитане е  да бъде по-далеко от отоплителния уред за да не отнемете съвсем влажноста на въздуха от която има нужда !

Освен клетката трябва да има и играчки, хранилка, купа за пиене, различни въжета или люлки.
ЕТО НЯКОИ ПРОДУКТИ, КОИТО ПРЕПОРЪЧВАМЕ: играчки, кацалки и клетки за папагали

 Доброто планиране на лично негово папагалско пространство от първия ден ще допринесе за улесняване на бързото му адаптиране у дома. Помнете, че всичко за него е ново (къща, клетка, хора, други домашни животни), затова улеснете адаптирането му към Вашите неща, като го приветствате по най-добрия начин.